רוצים לרהט את הבית בתבונה? הינה כמה טיפים מנצחים

עברתם לדירה חדשה או החלטתם לשדרג את הבית הקיים? עבור רוב האנשים, החלק המהנה ביותר בשינויים מהסוג הזה הוא שלב העיצוב. אתם מתחילים לשים לב לפינות יפות בבתים של חברים, רושמים רעיונות, משוטטים בפינטרסט ואוספים תמונות, הראש מתחיל לעבוד שעות נוספות ולדמיין אינסוף וריאציות לכל פינה ורהיט. אז בעוד שבראש אתם כנראה מאד נהנים מהתהליך, בפועל, סעיף התקציב יכול לשים לכם ברקס, לייצר דילמות בלתי נגמרות בין אפשרויות קיימות ולהעמיד פיתויים שקשה לעמוד בפניהם. אז איך בכל זאת נותנים מקום לחלומות שלכם בבית, במסגרת התקציב ובלי חריגות? במאמר הבא נסקור כמה טיפים שיעזרו לכם לעשות זאת.

הבנת הצרכים והתקציב שלך

  • העריכו את גודל החלל שלכם: זה אולי נשמע טריוויאלי אבל רבים מדלגים על השלב הזה. לפני שאתם יוצאים לרכישות, קחו סרט מדידה ומדדו את השטח של החלל המיועד לשיפוץ בבית. ככל שתדעו מידות מדויקות כך תימנעו מרכישת פריטים לא מתאימים. ספה בחנות יכולה להיראות מאד חמימה ומפנקת כשהיא מוצבת בתוך חלל התצוגה המטופח. אבל בבית היא מתגלה כפצפונת ולא תואמת את הסלון רחב הידיים שיש לכם או להיפך.
  • הגדירו סגנון: שאלו את עצמכם מראש מהו סגנון העיצוב שתרצו להשיג. הגדרה של קו מנחה יהיה גלגל ההצלה שלכם בכל פעם שלא תצליחו להחליט בין האפשרויות האינסופיות בשוק. זה לא אומר שכל האלמנטים צריכים להיות בדיוק באותו סגנון או חומר, אלא שהקו המרכזי בחלל המורכב מהרהיטים הגדולים כגון מטבח ספה וכולי, יהיו בשפה אחת לדוגמה- בוהו, אקלקטי, מודרני, יפני, תעשייתי וכולי…
  • הגדירו תקציב: עם תרשים המידות בידכם ורגע לפני שאתם נכנסים לחנות, הגדירו תקציב לכל חלל, הכינו רשימה של חפצים רצויים וחלקו את התקציב בין כל הסעיפים כדי לוודא שהכול מכוסה. זה ימנע מכם לקנות מתוך אימפולסיביות ולהישאר בלי תקציב עבור האלמנטים הקטנים שיוצרים את האוירה.

בחירת המקומות הנכונים לקניות

  • מחקר לפני רכישה: כמו במכשירי חשמל גם לגבי רהיטים, ערכו מחקר שוק והשוו בין ספקים שונים. יש הבדל בין המחיר, תנאי הרכישה והאחריות שכל אחד מספק. תוכלו לקנות את אותו מוצר בתנאים טובים יותר אצל ספק מסוים ובכך להבטיח שתעשו את העסקה הטובה ביותר.
  • שקלו לקנות יד שנייה: בשוק של פריטי יד שנייה תוכלו למצוא אוצרות אמיתיים. לעיתים רבות אנשים מוכרים פריטים כמעט חדשים או במצב מצוין, במחיר נמוך מאד מהחנויות. הערך הוא כפול- תוכלו למצוא פריטים שלא ניתן להשיג בשום מקום, ועל הדרך להנות מחסכון משמעותי. פריטי יד שנייה קיימים בחנויות פיזיות וברחבי הרשת.
  • עקבו אחרי מבצעים והנחות: לספקי רהיטים יש לעיתים קרובות מכירות מיוחדות של סוף עונה או חגים במטרה לסיים קולקציה אחת ולהתכונן לקבלת קולקציה חדשה. עבורכם זוהי עוד הזדמנות להתחדש בפריט חדש ואיכותי במחיר מוזל. הרשמה לניוזלטר של החנויות או מעקב אחריהם ברשתות החברתיות יעזרו לכם לדעת מתי יש מכירות כאלה.

 

 

איכות על פני כמות

  • תנו עדיפות לפריטים חיוניים: מהגדול לקטן, התחילו בהשקעה בפריטים הגדולים והדומיננטיים בחלל כמו ספה, מיטה ושולחן אוכל. אלו יהיו לב העיצוב ואליהם תוכלו להוסיף בהדרגה את כל התוספות מסביב.
  • בדקו את הקונסטרוקציה: בדקו את איכות הפריטים שאתם קונים בקפידה. שימו לב ליציבות הרהיט, לסדקים או פגמים בעץ, אם מדובר בטקסטיל בחנו היטב את התפרים וודאו שהם הדוקים ועקביים.
  • בחנו חומרים: תנו העדפה לחומרים עמידים. עץ מלא לעומת סיבית יכריע על משך הזמן שתהנו מהרהיט. עור אמיתי בדרך כלל עמיד יותר מעור מלאכותי, וגם השקיעו בבחירת הבדים השונים לרהיטים הרלוונטיים. כשאתם משקיעים שאלו את עצמכם אם עלות הפריט תואמת לאיכות החומרים שלו.

ערבבו והתאימו לקבלת מראה ייחודי

  • אל תקנו סטים: למרות הפיתוי לקנות הכול מאותו מקום ומאותו סט, הימנעו מכך. סטים נוטים להיראות מיושנים מהר מאד וחסר בהם אלמנט של אופי אישי. העיזו ורכשו רהיטים שונים שאינם מאותו סט, זה יוסיף לכם טוויסט מעניין לחלל וייתן מראה אקלקטי וחדשני.
  • שלבו פריטים רב-תכליתיים: השתמשו ברהיטים שלא למטרה המקורית שלהם כדי לתת מראה שונה ומיוחד לחלל. למשל כסאות בר יכולים לשמש כרהיט פינתי להנחת עציצים, ארגז אחסון מצעים בתוספת כרית יכול להיות ספה נוספת לסלון. היו יצירתיים ותצאו מהקופסה בעת הלבשת החדר.
  • שחקו עם צבעים וטקסטורות: הימנעו מאחדות של צבעים וטקסטורות ובמקום זאת חפשו לגוון וליצור שילובים. טקסטורות שונות בחלל זו דרך מעולה להעניק למראה הסופי עומק מעניין.

תחזוקה נכונה

  • דאגו לרהיטים שלכם: כל רהיט יכול להתבלות מהר ללא תחזוקה נכונה. הקפידו לשמור על הרהיטים שלכם בהתאם להוראות היצרן, ואל תדחו תיקונים.
  • סובבו וסדרו מחדש: שינוי תקופתי של סידור הרהיטים שלכם יכול למנוע בלאי באזורים ספציפיים. לדוגמה, מיקום מחדש של הספות יכול למנוע דהייה מהשמש שנגרמת לאורך זמן.
  • הגנה מפני כתמים ושפיכות: אם יש לכם חיות מחמד בבית או ילדים קטנים, שקלו להוסיף כיסוי מגן על רהיטים רגישים.

לסיכום

בעוד שמגבלה של תקציב היא עובדה קיימת עבור רוב המשפחות, תקציב לא אמור למנוע מכם להשיג את האוירה שתמיד רציתם ליצור בבית. בעזרת בחירות מקוריות ויציאה מהקופסה תוכלו להשיג מראה עשיר ומעניין שישקף את האופי שלכם בבית. לצד תכנון חכם ומציאת הזדמנויות תוכלו להגיע לזה גם מבלי להיכנס להוצאות גבוהות ממה שאתם יכולים להרשות לעצמכם בשלב הזה. זכרו שאוירה של בית היא לא פונקציה של כסף, היא תוצאה של מחשבה וביטוי באינספור דרכים. עציצים בכלים ממוחזרים, חידוש רהיטים ישנים, עבודות אומנות אישיות ועוד, כל אלו הם רעיונות לעיצוב מעניין מבלי להוציא שקל אחד.
אז צאו לדרך וחשבו איך אתם הופכים את הפרויקט למקור הגאווה שלכם, ולבית לפינה החמה שרציתם.

נגישות