בחירה של אולם אירועים לחתונה היא אחת ההחלטות החשובות ביותר בתכנון החתונה, ומחיר המנה הוא שיקול מרכזי שעוזר לסנן מקומות. כדי להחליט נכון חשוב להכיר את טווח המחירים הנפוץ היום, הגורמים המשפיעים על המחיר והעלויות הנוספות שכדאי להביא בחשבון. כמה עולה מנה באולם אירועים ואיך תוכלו לחסוך בהוצאה הזו? בואו נדבר על כל ההיבטים הקשורים לעלויות של חתונה באולם אירועים, כדי לעזור לכם לתכנן חתונה בתקציב המתאים לכם.
מחיר מנה ממוצע באולם אירועים
בואו נתחיל במענה על השאלה החשובה – כמה עולה מנה באולם אירועים? המחיר של מנה יכול לנוע בטווח רחב, ותלוי בגורמים כמו סוג האולם, המקום הגאוגרפי שהוא נמצא, רמת השירות והתפריט שמציעים לכם. בימינו די קשה למצוא אולם שיספק לכם מנה בפחות מ-200 ש"ח, והמספר הזה רלוונטי לרוב רק בפריפריה. ככל שמתקרבים פיזית למרכז המחיר עולה, וזה עוד בלי לדבר על היום בשבוע שבו תבחרו להתחתן והקרבה של התאריך שלכם לשיא עונת החתונות – ויש מקרים שבהם מנה תעלה לא פחות מ-500 ש"ח.
גורמים המשפיעים על עלות המנה
מלבד סוג המקום והלוקיישן, כשאתם חושבים כמה עולה מנה באולם אירועים צריך לשקול גם גורמים משפיעים נוספים כמו סוג התפריט (בשרי, חלבי, טבעוני), כמות המנות והתוספות בארוחה כמו מנות המוגשות לשולחן וכמות הצלחות שכל אורח יקבל, וכן רמת השירות שאתם מצפים לקבל מהמקום. ככל שהתפריט עשיר ומגוון יותר ורמת השירות גבוהה יותר, כך המחיר יעלה.
השפעת מספר המוזמנים על המחיר
בדרך כלל ככל שיש יותר מוזמנים בחתונה, מחיר המנה הממוצע יהיה נמוך יותר כי האולם והספקים נותנים הנחות על הזמנות גדולות. בחתונות קטנות ואינטימיות המחיר הממוצע למנה יהיה גבוה יותר כי העלויות הקבועות של האולם והאירוע כולו מתחלקות בין פחות אנשים. חשוב להביא את העניין הזה בחשבון בהתאם למספר המוזמנים הצפוי בחתונה שלכם. השכרת ציוד יכולה לעזור בהוזלת העלויות עבור אירועים קטנים יותר.
הוצאות נוספות מעבר למחיר המנה
השאלה כמה עולה מנה באולם אירועים היא רק חלק אחד מהעלויות של החתונה כולה. יש הוצאות רבות נוספות שיכולות להצטבר לסכומים ממש לא קטנים:
עלויות בר אלכוהול
בר אלכוהול לחתונה יכול להוסיף כ-50 עד 100 ש"ח לפחות למחיר לאדם, תלוי בסוגי המשקאות ובכמות. חשוב לקבל הצעת מחיר מפורטת מהאולם או מספק חיצוני ולבחור בהתאם לתקציב שלכם. יכול להיות שיהיה לכם משתלם יותר להביא את האלכוהול בעצמכם ולבקש מהאולם לאייש את העמדה, או שאולי דווקא בר אלכוהול חיצוני יהיה הפתרון הנוח יותר.
הגברה, תאורה ועיצוב
מערכות הגברה, תאורה ועיצוב האולם לרוב יהיו עלות נוספת שאתם צריכים להוסיף לחישובים. המחירים יכולים להגיע לאלפי עד עשרות אלפי שקלים, תלוי ברמה ובכמות. גם כאן השכרת ציוד יכולה לחסוך עלויות אם אתם לא מקבלים הצעה משתלמת מהאולם שבחרתם בו.
העלות של שמלת כלה וחליפת חתן
תקציב השמלה והחליפה הוא לרוב נפרד מהתקציב של האירוע עצמו. מחירי שמלות כלה מתחילים בכמה אלפי שקלים ויכולים להגיע עד עשרות אלפים, תלוי בסגנון ובמעצב. חליפות חתן עולות בממוצע כמה אלפי שקלים. יש לא מעט דרכים שבהן תוכלו לחסוך, למשל השכרת שמלה או הזמנה של שמלה זולה יותר באינטרנט והתאמה אישית אצל תופרת ועוד, אבל אין ספק שאי אפשר לצאת מהתשלום הזה בצורה קלה.
מחירי שירותי צילום ומוזיקה
גם שירותי הצילום של סטילס ווידאו יוסיפו עוד אלפי שקלים עד עשרות אלפי שקלים לעלות הכוללת של האירוע. מחירי צילום וידאו הם בדרך כלל באזור 5,000 ₪ ויכולים להגיע ל-15,000 ₪ ויותר, תלוי בניסיון הצלם ובחבילה הנבחרת. יש לתכנן את התקציב בהתאם לסדרי העדיפויות שלכם לגבי השירותים האלו. בדרך כלל ממליצים לא להתפשר על האיכות של צילום התמונות, ובטח לא של המגנטים שאנשים מחכים להם בציפייה. לפעמים ממליצים גם לא לוותר על הווידאו, ואפילו שנדמה לכם שלעולם לא תצפו בסרט החתונה – יכול להיות שבעתיד תשנו את דעתכם ותתחרטו שאין לכם כזה.
וכמובן, אין חתונה מוצלחת בלי פלייליסט מקפיץ על הרחבה – וגם זאת עלות לא קטנה שאתם צריכים להביא בחשבון כדי לוודא שכולם יוצאים מרוצים.
טיפים לחיסכון בעלויות חתונה
לאחר שסקרנו את העלויות העיקריות של חתונה, הינה כמה רעיונות שיעזרו לכם לחסוך ולהישאר בתחומי התקציב שקבעתם:
השוואת מחירים בין אולמות
אנחנו יודעים שלפעמים יש אולם אחד שהוא פשוט התגשמות כל המשאלות שלכם, אבל חשוב לא להיות מקובעים ולקבל הצעות מחיר מכמה אולמות שונים. השוו בין המחירים והשירותים שהם מציעים, ואל תתביישו לנהל משא ומתן ולבקש הנחות, בפרט אם החתונה מתוכננת ליום או עונה פחות מבוקשים. תוכלו גם לחסוך על ידי ויתור על שירותים שפחות חשובים לכם.
בחירת עונה ויום מתאימים
בחירת מועד לחתונה יכולה להשפיע מאוד על המחיר. חתונות בקיץ ובסופי שבוע יהיו לרוב יקרות יותר. לעומת זאת, חתונות חורף או באמצע שבוע יכולות לחסוך לכם אלפי שקלים. גם חתונות שישי בצוהריים או חתונות יום ראשון הן בדרך כלל זולות יותר, אבל לפעמים ההבדל בין חתונה ביום רביעי לחתונה ביום חמישי הוא הקיצוץ שהייתם צריכים כדי להיות מרוצים, או הוספה של השכרת אוהלים לאירועים בשביל שהחופה תהיה נוחה יותר בחורף.
התאמת התפריט והתוספות לתקציב
עלויות המזון הן חלק נכבד מהוצאות האירוע. ניתן להוזיל את המחיר על ידי בחירת תפריט פשוט יותר או הורדת מנות בארוחה. רוב הסיכויים שהאורחים יסתדרו בבופה שלפני החופה עם מנה אחת פחות במגוון, או אם תחליטו להציע רק שני סוגים של בשר במנה הראשית במקום שלושה.
סיכום
אז כמה עולה מנה באולם אירועים, וכמה עולה חתונה ממוצעת בישראל? מחיר של מנה לאדם נע בדרך כלל בין 200 ל-500 ש"ח, וזה תלוי בלא מעט גורמים. אם מוסיפים את כל שאר ההוצאות כמו שמלה וחליפה, צילום, מוזיקה, בר ועיצוב – מדובר בסכומים של כ-200 אלף ש"ח ואף יותר. עם זאת, ההוצאה הסופית תלויה בבחירות האישיות שלכם ובגודל החתונה. בעזרת תכנון נכון ומעט יצירתיות, תוכלו להפיק חתונה יפהפייה בתקציב צנוע יותר. הכי חשוב הוא שהחתונה תשקף את האופי שלכם כזוג ושתיהנו ביום המיוחד הזה. מזל טוב!