אחים חדשים: איך גורמים למשפחה משולבת לעבוד?

משפחה משולבת

משפחה משולבת

יותר ויותר משפחות בישראל הן לא משפחות "מסורתיות" אלא משפחות משולבות. למעשה, אם עד לפני מספר שנים רוב המשפחות בישראל היו מורכבות מאמא ואבא ביולוגים לצד ילדים, כיום בעקבות פתיחה של פרק ב' ואפילו ג' וד' ובהתאם לכך יותר ויותר ילדים מוצאים את עצמם בסיטואציה שבמסגרתה הם גדלים עם אחים שאינם ביולוגיים או אחים שנולדו כתוצאה מהקשר החדש של האמא או האבא. האתגרים של משפחה משולבת הם אתגרים לא פשוטים הן מצד ההורים ובוודאי מצד הילדים, בייחוד כאשר נכנסים למשפחה אחים חדשים. אם גם אתם חלק ממשפחה משולבת, כך תוכלו לגרום למשפחה שלכם לעבוד ביחד בשביל ליצור תא משפחתי אוהב, קרוב וחזק.

משפחה משולבת – כך תוכלו לגרום לזה לעבוד

חשוב לציין קודם כל כי כל משפחה היא שונה מבחינת הגודל וצורת ההתנהגות. באתר איך גדלת תוכלו לקרוא יותר על משפחה משולבת ועל התאגרים הטמונים במרקם המשפחתי הזה, כל זאת מתוך מטרה לקבל כלים וידע שיסייע לכם להתמודד עם המצב החדש והמרגש של הצטרפות אחים חדשים. כל משפחה היא ייחודית, ולכן חשוב קודם כל שאתם כהורים תנחילו לילדים שלכם כי אתם משפחה לכל דבר ועניין, וכל אח ואחות הם חלק בלתי נפרד מהמרקם המשפחתי, בייחוד כאשר מצטרפים אחים חדשים. מאחר וילדים עלולים לחוש כי הם נזנחים בעקבות הצטרפות של בני משפחה חדשים, חשוב מאוד שההורה הביולוגי יקדיש זמן איכות לפחות פעם בשבוע עם הילד מתוך מטרה ליצור מערכת יחסים קרובה שתגיע לידי ביטוי גם בשייח פתוח. כאשר התקשורת ביניכם לבין הילדים טובה ומבוססת, ניתן להנחיל להם ערכים שמדגישים את היתרונות של משפחה משולבת הכוללים בין היתר את המעטפת המשפחתית הנרחבת שאותה מקבלים בזכות הצטרפות של אחים חדשים, תחומי העניין ונקודת מבט חדשה לגבי התנהלות של משפחה וכן מקור התמיכה שהילדים מקבלים כתוצאה מהמגורים ביחד עם בני/בנות הזוג החדשים.

שיתוף פעולה בין שני בני הזוג לטובת יצירת זמן איכות וגיבוש

החיים במתכונת החדשה הם מאתגרים למדי, בוודאי כאשר מדובר בילדים קטנים או בוגרים שנאלצים לחיות בין שני בתים או כאשר אחד מבני הזוג מאבד את בן/בת הזוג בעקבות מחלה או תאונה. בשביל ליצור מרקם משפחתי חזק, אתם כהורים צריכים לשתף פעולה וליזום פעילויות שיאפשרו לכם ליצור זמן איכות שגם יחזק אתכם כמשפחה אבל גם יאפשר לילדים להכיר אחד את השני. צריך להבין כי בנייה של מרקם משפחתי חזק ואוהד הוא תהליך ארוך טווח, ועל כן עבודה חזקה על הקשר של בני הזוג שמגיעה לידי ביטוי באירועים מיוחדים כמו למשל חתונה, יום הולדת או שבת משפחתית מהווה הזדמנות מצוינת לחזק את התא המשפחתי ולספק לילדים את היכולת להכיר אחד את השני, שלא במסגרת השהות בבית.

הדרכה הורית – חלק בלתי נפרד

הדרכה הורית אותה ניתן לקבל דרך מטפלים מקצועיים מהווה דרך מצוינת לקבל ידע וכלים להתמודד עם האתגרים השונים של משפחה משולבת. אם אתם חשים כי אתם מאבדים את הילדים ואת האמון שלהם בכם בעקבות הסיטואציה של משפחה משולבת או מוצאים את עצמכם ללא יכולת לפעול בצורה שאתם רוצים, זה הזמן לפנות להדרכת הורים  ולקחת חלק בקורסים שיעשירו לכם את הידע ויאפשרו לכם לפעול בצורה חכמה, כחלק מהבנה כי האתגרים והקשיים הם חלק בלתי נפרד מכל משפחה, ובוודאי משפחה משולבת.

לסיכום

משפחה משולבת היא בעלת פוטנציאל אדיר לחיי משפחה מעשירים כמו גם בניית מעטפת מורחבת, כאשר מצטרפים אחים חדשים. יחד עם זאת, כמו לכל משפחה ובוודאי למשפחה כזו יש את האתגרים, ועל כן קבלת מידע דרך אתר איך גדלת לצד הצטרפות לקבוצות של משפחות כמוכן וכן הדרכה הורית מצד מדריכים שיסייעו לכם להתמודד ובכך ליצור מערכת מתפקדת, אוהבת וחמה.

נגישות