ילדכם חווה רשלנות רפואית? יש מה לעשות!

ילדכם חווה רשלנות רפואית? יש מה לעשות!

רשלנות רפואית יכולה לקרות בעת ניתוח חירום והיא יכולה לקרות בעת ניתוח קוסמטי. היא יכולה להוביל לנזק פיזי והיא יכולה לגרום לנזק נפשי. היא יכולה לקרות למטופלים גדולים ולצערנו גם למטופלים שהם בסה"כ ילדים, וכשזה קורה, המצב חמור וכואב פי כמה. אז האם קיים הבדל, כיצד ניתן לדעת האם התקיימה רשלנות, מה ניתן לעשות והאם קיים הבדל בין רשלנות רפואית אצל מבוגרים לעומת רשלנות רפואית אצל ילדים? אספנו עבורכם מספר תשובות חשובות!

רשלנות רפואית – בין מבוגרים לילדים

ראשית נציין שמבחינת הגדרה, אין זה משנה האם מדובר ברשלנות רפואית שנוגעת למבוגרים, או ברשלנות רפואית שנוגעת לילדים – רשלנות רפואית לצערנו יכולה לקרות לכולם. באופן כללי רשלנות רפואית נוגעת למצב שבו הרופא לא הקפיד על חובת הזהירות שמצופה ממנו וכתוצאה מכך אירע נזק משמעותי. עם זאת, כאשר מדובר בילדים, המצב מעט יותר מורכב. אם כי הילד לא תמיד יודע להעביר כראוי מה הוא חש ואם כי הוא אינו ממהר לשתף פעולה, ועל כן בכול הנוגע לרפואת ילדים יש לנקוט במשנה זהירות. כמו כן, יש לקחת בחשבון שכאשר מדובר ברשלנות רפואית שנוגעת לילדים, סכומי הפיצויים עשויים להיות הרבה יותר גבוהים, וזאת כי הם מתייחסים לתקופת חיים יותר ארוכה.

תקופת התיישנות

עוד הבדל מהותי שנוגע לרשלנות רפואית אצל ילדים נוגע לתקופת התיישנות. בעוד שבדרך כלל מדובר בתקופה של 7 שנים שבה ניתן להגיש תביעה, הרי כאשר מדובר בילדים, המצב מעט שונה. אומנם ההורה יכול להגיש תביעה עד כ-7 שנים מהיום שבו נגרם הנזק (או עד כ-10 שנים מהיום שבו התגלה הקשר שבין האירוע הרפואי לנזק), אך כאן נכנס פרמטר נוסף למשוואה. החוק מבקש לסייע לילד להגן על עצמו, ועל כן מאפשר לילד להגיש תביעה, גם אם ההורים בחרו שלא להתעסק עם כך. מכאן שאותן 7 שנים נספרות מהיום שבו הילד הופך לבוגר, לאחר שמלאו לו 18 שנה. המשמעות היא שעד גיל 25 הילד יכול להשיג צדק, או לכל הפחות פיצוי משמעותי.

ילדכם חווה רשלנות רפואית? יש מה לעשות!

גם אם לא חושבים לתבוע בזמן הקרוב

כאשר ההורה חושש שילדו עבר רשלנות רפואית, לרוב הגשת תביעה היא הדבר האחרון שיש זמן בשבילו. ההורה בעיקר מרוכז בניסיון לסייע ולהקל על הילד עד כמה שניתן. עם זאת, חשוב לדעת שאם חושדים שהילד עבר רשלנות רפואית, יש להתחיל לאסוף מסמכים רפואיים בהקדם הניתן, גם אם לא מתכוונים בשנה הקרובה להגיש תביעה. יש לאסוף כל חוות דעת רפואית, כולל מרשמים, אבחונים, תיעוד של אשפוזים וכדומה, כאשר במקביל יש להעלות על דף את השתלשלות האירועים בהקדם הניתן ואף לתעד שמות של גורמים מעורבים ותמונות של הנזק. מדוע? כדי שבבוא היום כאשר יתפנה זמן להתעסק עם הגשת תביעה, יהיה גיבוי מלא ואף העובדות יזכרו כראוי. ריכוז מסמכים רלוונטיים בהקדם הניתן חשוב מאוד!

שני דגשים חשובים

לאחר שמחליטים שהגיע הזמן לבחון האם יש טעם להגיש תביעה, רצוי להקפיד על שני כללים: ראשית הכרחי לאתר עורך דין מקצועי בתחום הרפואי שמתמחה בנישה שעומדת על הפרק. יש להבדיל בין עורך דין לרשלנות רפואית שמתמחה בניתוחים, לבין עורך דין לרשלנות רפואית שמתמחה בטיפולי שיניים וכדומה. שנית, טוב לדעת שרוב עורכי דין שמתמחים ברשלנות רפואית אינם דורשים שכר טרחה, אלא אם כן מנצחים בתיק, כאשר התשלום הוא אחוז ידוע מראש מסך הזכייה, כך שלא מסתכנים בהוצאה גבוהה. מה עוד חשוב לדעת? שתידרשו לעבור אצל רופא מומחה ואף שהתהליך עשוי לקחת זמן, אם כי לרוב נהוג להגיע לידי פשרה.

נגישות